Skriften på væggen

AaaarrghAaaarrgh

En side om mig, P.H. Rankin Hansen (Ping), og hvad jeg får tiden til at gå med

Indholdsfortegnelse

 Privat

 Interesser

 Interessante projekter

 Erhvervsmæssig baggrund

 Hyperlinks til nogle af mine sider

 Adresser

Privat

Jeg er gift med jordens dejligste kvinde, min helt private Sussisanne, og far til verdens hhv. ottende og niende vidunder, Rune og Marcus. Rune bor hos mig, mens Marcus bor hos sin mor, Malene.
Tyranosaurus Rune
Rune & Marcus
RVNE ET MARCVS
Rune Nov. 2003Marcus feb. 2004

Tilbage til toppen

Interesser

 • Svæveflyvning: Jeg er S-pilot og flyver i Vejle Svæveflyveklub. Jeg vil kun sige en ting - PRØV DET !

 • Biavl: Jeg er blevet bidt af de små væsner og nyder at arbejde med dem.

 • Amatørradio: Jeg er licenseret (klasse A) radioamatør, callsign OZ4PH. Mine primære interesser er selvbyg og DX på HF-båndene.

 • Orkideer: Jeg har en drøm om et opvarmet drivhus, men indtil videre holder jeg mig til at dyrke dem i vindueskarmen på mit kontor.

 • Web design: med mange interesseområder, siger der næsten sig selv, at min hjemmeside efterhånden har formeret sig betragteligt. Derfor går der en hel del tid med det.

 • Undervandsbåde og dykning: Lige siden jeg var lille, har jeg interesseret mig for undervandsbåde. Drengedrømmen om selv at bygge en lille U-båd er ikke glemt, men bliver næppe nogensinde til noget.

 • Bøger: Jeg læser i perioder ret meget. En stor del af det jeg læser, er science fiction og fantasy, men jeg sætter stor pris på forfattere som f.eks. Tom Clancy, Nevil Shute og Erle Stanley Gardener.

 • Elektronik: er en interesse der glider mere og mere i baggrunden. Jeg har simpelthen ikke tid til at holde mig ajour med udviklingen.

  Tilbage til toppen

  igangværende projekter

  Hovercraft.

  Jeg håber med tiden at bygge min egen hovercraft (luftpude båd) efter planer fra Sevtec, inc. Modellen jeg bygger, er en 18 fods Prospector.

  Fly.

  Jeg vil bygge en Jodel D18, der er et to-sædet fly.

  Hjemmebyggede svævefly.

  Jeg prøver på at opbygge en liste over hvilke planer og kits der er tilgængelige.

  Storch 3/4 replika.

  Da jeg første gang så en Fieseler Storch Fi-156, fandt jeg at den levede godt op til sit navn. Mærkelige lange ben og nogle rimelig store vinger. Den lignede i mine øjne nærmest et stykke stiliseret legetøj. Senere fandt jeg en beskrivelse af dens flyveegenskaber og begyndte at se på flyet med andre øjne. Storch'en er et udpræget STOL (Short Take-Off/Landing) fly. Under de rette omstændigheder kan flyet lette uden at hjulene overhovedet begynder at dreje rundt og landingen kan foregå på en tennisbane. De lange ben, som jeg først fandt så grimme, er særdeles godt affjedrede og giver flyet en sporvidde på over tre meter, hvilket tilsammen gør det yderst velegnet til landinger på uvejsomme steder med kritiske indflyvningsvinkler.

  Konstruktions tegninger til Fiesler Storch er ikke nemme at finde, men der findes fire efterligninger i trekvart størrelse (originalen er faktisk ret stor).

  • Nestor Slepcev sælger kit og konstruktions planer til sin egen variant, kaldet Slepcev Storch. Der er anvendt en gitter-rørs konstruktion til kroppen, der beklædes med stof.

  • SKYTEK sælger kit til Carlson Criquet, opkaldt efter den Franske kopi af Storch'en, Morane Saulnier MS 500 "Criquet". Denne variant har, ligesom forbilledet, vinger der kan foldes tilbage, hvilket ikke er uvæsentligt når vi taler om et fly med en spændvidde på små tolv meter. Kroppen er konstrueret efter samme princip som Slepcev Storch. Desværre må jeg nok beskrive indehaverne som mindre hæderlige.

  • Ladislao Pazmany har konstrueret PL-9 "Stork". Der er ingen adresse på nettet til denne, men Pazmany's adresse er 927 Runnymead Ln, San Diego, CA 92106-2930, USA og telefonnummeret er (00 1) 619-224-7330.

  • Den sidste variant, er RagWing RW19 Stork, hvortil der sælges både kit og konstruktions planer. Den minder dog ikke ret meget om originalen i udseendet. RW19 har, lige som Carlson Criquet, vinger der kan foldes tilbage. I modsætning til de foregående, benytter RW19 overvejende træ i konstruktionen. Ophavsmanden, Roger Mann, havde oprindelig en hjemmeside, men den er nedlagt nu.

  Tilbage til toppen

  Erhversmæssig baggrund

  Tilbage til toppen

  Hyperlinks til nogle af mine sider

   Hovercraft - en lille drøm jeg har.

   Flyvning og mig - jeg er S-pilot.

   Jodel D18 projekt - et fly jeg forsøger at få plads (og råd) til at bygge.

   Fieseler Storch - et fascinerende fly.

   Dykning - specielt ubåde.

   En side om en hund

   Bøger, bøger og atter bøger

  Tilbage til toppen

  Kontakt

  Telefon 75 86 16 88

  E-post-adresse

  ping@piteraq.dk

  Web-adresser

   www.piteraq.dk. Mit eget domæne.

   www.bimesteren.dk. Mit eget domæne.

   www.carnica.dk. Mit eget domæne.

   www.mellifera.dk. Mit eget domæne.

   www.mellifera.com. Mit eget domæne.

  Tilbage til toppen

 • Fod på sagerne
  Man har vel fod på sagerne ;o)
  Back to previous page
  Ping's Homepage

  Opdateret d. 2006.10.17